Tuesday, April 8, 2014

{W} Hadi & Diela

Wedding kawan satu sekolah  dan kawan sekelas masa form 6 dulu ^.^








































tags
photographer malaysia, wedding photographer malaysia, wedding photographer kuala lumpur, wedding videographer, wedding videographer malaysia, jurugambar perkahwinan malaysia, juruvideo perkahwinan malaysia, ikahwin, plan your wedding malaysia, ffpvgraphy, pakej gambar perkahwinan, photographer cheras, photographer damansara, photographer bentong, prewedding, outdoor at fun fair, fun fair wedding, funfair portraiture

Monday, March 17, 2014

Pretty Sweet Photography, Karma Aswadi Photography, Karma Ash Aswadi

Assalam, post ini agak serius sikit, bukan niat sy untuk memburukkan individu atau menutup periuk nasi insan yang bernama Karma Ash Aswadi ni. tapi nampaknya macam sy perlu beri peringatan kepada yang bakal atau mungkin dah berurusan dengan beliau. bukan soal wang tapi soal kepercayaan, amanah dan tanggungjawab yang dirosakkan oleh beliau sendiri.

sebelum saya ceritakan lebih lanjut disini tentang isu antara saya dan Karma Ash Aswadi sy nak cuba cari mungkin ada mangsa lain yang terkena sebelum sy. kalau ada boleh contact sy melalui email, whatsapp atau fb sy seperti yang ada di tepi kanan blog sy ni

fb Karma Ash Aswadi

fb fanpage  (rasanya sudah didelete)
https://www.facebook.com/prettysweetphotography
Karma Aswadi Photography
PrettySweet Photography
Pretty Sweet Photography
PrettySweetPhotography

blog
http://ashprettysweet.blogspot.com

instagram
Instagram.com/ashprettysweet_

No fon beliau
0126514432

email beliau
karmaaswadi(Skype)
karmaaswadi@gmail.com(Twitter)
karmaaswadi@yahoo.com(Yahoo! Messenger) 
karmaaswadi@icloud.com(iMessage)
Prettysweetphotography@gmail.com


p/s buat Ash, bro tak elok ko buat mcm ni, duit takde boleh cari cara halal lain. kawan, kepercayaan bukan senang ko nak dapat balik. aku tak kenal ko, ko cari aku, aku ingat ko boleh buat kawan. andai tergerak hati ko nk settle baik-baik. cari aku. ko tau macam manakan.


#hashtag
#ashprettysweet, #prettysweetphotography, #pakatansulit, #syndicateofpakatansulit,

Wednesday, March 12, 2014

{PW} Syed & iela

Syed Syafiz merupakan kawan lama saya dari Kuala Rompin, kawan dari sekolah rendah sehingga dewasa ni. sekarang masih di Kuala Rompin dah jadi tokey kedai makan pun dia. bakal mengahwini Iela yang banyak membantu Syafiz dalam jatuh bangun perniagaanya. bakal bernikah pada 29 Mac 2014 dan ini merupakan gambar prewedding untuk kegunaan banner pada hari majlis. Enjoy!











tags
photographer malaysia, wedding photographer malaysia, wedding photographer kuala lumpur, wedding videographer, wedding videographer malaysia, jurugambar perkahwinan malaysia, juruvideo perkahwinan malaysia, ikahwin, plan your wedding malaysia, ffpvgraphy, pakej gambar perkahwinan, photographer cheras, photographer damansara, photographer bentong, prewedding banner rompin 

Monday, February 17, 2014

Paan + Tini

Wedding kali ini adalah wedding tag along bersama sifu Wa'an Hafiz. beliau merupakan seorang pengarah filem dan pengarah kreatif di tempat saya berpraktikal KRU Studios, Cyberjaya tidak lama dulu. juga merupakan seorang wedding photographer yang bernaung di bawah syarikat sendiri StillHauz Photography. Kebetulan majlis sambut menantu Paan dan Tini yang diadakan di Keratong 7, Muadzam Shah berdekatan dengan Kuala Rompin saya tak melepaskan peluang untuk menuntut ilmu bersama abang besar ni lah hehe. majlis sempoi dengan pengantin yang sporting sememangnya memudahkan kerja. banyak ilmu yang saya dapat dari abang wan ni. bukan selalu boleh jumpa, kalau sy ke kl pun belum tentu jumpa lagi dengan kawan-kawan KRU Studios dulu, almaklum la masing2 pun bz. Tini pasangan kepada Paan juga merupakan staff di KRU Studios, dibawah pengurusan UNITED Studios kalau tak silap pada pengurusan kewangan. Pernah juga bertemu sewaktu disana dulu tapi tak kenal sangat. tapi depa memang semua berdua ni,. apa2 pun enjoy the shoot lah!








tags
kru studios, kru studios staff, united studios, united studios staff, photographer malaysia, wedding photographer malaysia, wedding photographer kuala lumpur, wedding videographer, wedding videographer malaysia, jurugambar perkahwinan malaysia, juruvideo perkahwinan malaysia, ikahwin, plan your wedding malaysia, ffpvgraphy, pakej gambar perkahwinan, photographer cheras, photographer damansara, photographer bentong

Monday, February 10, 2014

Akhier + Isma

Majlis sambut menantu atau bertandang di Keratong 4 Pahang.



















tags
photographer malaysia, wedding photographer malaysia, wedding photographer kuala lumpur, wedding videographer, wedding videographer malaysia, jurugambar perkahwinan malaysia, juruvideo perkahwinan malaysia, ikahwin, plan your wedding malaysia, ffpvgraphy, pakej gambar perkahwinan, photographer cheras, photographer damansara, photographer bentong

Tuesday, January 14, 2014

My So Budget PC

setelah mengumpul-gumpul, mencari-cari. mengorek-gorek dan sebagainya berkaitan dalam hal mencari duit, pintu tahun 2014 terbuka sedikit lebar kepada saya setelah hampir berjaya menyempurnakan PC saya yang agak tersadai dengan stock cooler. boleh rujuk post ni

Klik Sini ye abang-abang brother sekalian alam

PC ni digunakan sepenuhnya untuk foto dan video editing, serta game dikala masa lapang. kalau dulu dengan stock cooler dengan suhu di Kuala Rompin yang dah macam berada pada musim panas di California sambil meneguk Pineapple juice dalam kulit nenas tu.. ahh segarnya, tapi sebenarnya saya pun belum pernah rasa lagi, xpe, next backpacking insyAllah hehe. ok dah melalut sambung pasal PC, suhu processor yang agak tinggi dengan stock cooler sebelum ini berjaya dikurangkan dengan penggunaan Liquid Cooler 240m Seidon, kalau dulu idle temp sahaja boleh mencecah 60-80'C, manakala rendering temp mencecah 100'C. suhu yang sangat tinggi, karang tak pasel kawan kene beli processor baru aok me. bacaan baru idle tempt setelah penggunaan Liquid Cooler bajet ni adalah antara 40-50'C (bacaan hardware monitor plugin dengan rainmeter), 32'C-38'C ( bacaan Asus Ai Suite 3). rendering temp belum sempat lagi saya cuba, sebab sekarang agak sibuk dengan urusan lain hehe. nanti saya update

sempat saya ketipkan gambar untuk tontonan awam, sekarang sudah 70% complete mungkin lepas ni tinggal untuk sorok wire, deko-deko isi pasu bunga dan lampu jalan je. Enjoy :D



























tags
pc modding malaysia, overclock pc malaysia, buat sendiri pc anda, pc buat sendiri, hackintosh maybe, pc game, pc untuk render video, pc untuk photographer, pc photographer terlampau, pc photographer budget hot, pc power, pc nak lawan mac, tapi mac lagi comel, pc bajet, pc bajet untuk photographer, pc bajet untuk game gaming, macam mana nak build pc, saya nak beli pc,

Studio Portraiture

Studio portraiture untuk model-model  butik Sally Andaman yang diadakan di Pekan, Pahang baru-baru ini. Studio ni adalah milik cikgu-cikgu yang diketua oleh Tok Empat Muka Buku yang memang sporting habis hehe. kalau duduk di Rompin bukan senang nak jumpa studio weh.. nak setup satu belum ada bajet lagi, setakat yang simple boleh la, tapi Studio Kaki Tembak di dah boleh dikategorikan sebagai Pro Studio sudah bha.. apa pun sila tengok hehe

















tags
studio setup, studio shooting, commercial shoot, road to commercial, ffpvgraphy, photographer malaysia, malaysia wedding photographer, malaysia best wedding photographer, pahang wedding photographer, professional wedding photographer, fulltime wedding photographer, hijabista, stailista, photographer sporting ni, mencari rezeki, menjemput rezeki