Monday, February 16, 2015

Photographer Untuk Tudung, Butik & Fashion

Alhamdulillah, tahun 2015 membuka satu lagi peluang untuk saya mengembangkan sedikit sayap dalam bidang photography fashion pulak. sebenarnya bukan kali pertama, sebelum ni pernah bekerjasama untuk ClickEnter Boutique dan juga ERH Wardrobe. tapi untuk tahun 2015 ni lagi seronok sebabnya shoot di studio sy sendiri hehe. tak sangka jugak studio kecik tu bila di trick sedikit boleh jadi white studio juga :D


shoot untuk ClickEnter Boutique sebelum fokus pada bidang photography sebagai kerjaya

shoot untuk ERH Wardrobe Bangi

dan tahun 2015 untuk Solehah Inspire
Tutorial pemakaian tudung





antara cabaran utama dalam bidang photography fashion ini adalah bagaimana untuk kita memastikan pakaian atau produk yang kita shoot tu warnanya tidak lari atau hampir sebagaimana mata kita melihat. ini untuk memudahkan pelanggan yang membeli membuat pilihan yang tepat. jangan pulak nanti dalam gambar sedikit punya mercikk color tudung atau pakaian atau produk tapi bila sampai pada tangan pengguna akhir. warna depan mata ala-ala lemau camtu. tak best la kan perniagaan pun terganggu jika pelanggan tidak berpuas hati dan memulangkan kembali produk disebabkan warna yang berbeza

mungkin tidak 100% sama seperti mata kita melihat tapi 70-90% sama adalah memadai. warna juga bergantung pada lighting dan skrin yang kita lihat sama ada skrin pada pc atau pada phone. masing2 mempunyai tona warna yang berbeza

atau mungkin pada gambar perlu diletakkan "for illustration purpose only" :D

okehh kalau ada butik lain lagi yang nak shoot boleh contact abg jijie ok, cara paling cepat
whatsapp 0134174837 Fazizi

harga boleh dibawa berbincang tapi sini abg jijie bg hint supaya senang masing2 nak kira dlu

photography service fees RM150-300 for 1 hour
editing & touch up RM40-100 perpieces
or by quotation

ok itu saja untuk waktu ini. happy reading :)



tags:
photographer, photographer malaysia, fashion malaysia photographer, studio photographer, white studio photographer malaysia, online bisnes photography, photographer for boutique malaysia, photographer tudung malaysia

Friday, January 23, 2015

Scammer Photographer, Ash, Theashnad, Pretty Sweet Photography, Karma Aswadi Photography, Karma Ash Aswadi

Assalam, post ini agak serius sikit, bukan niat sy untuk memburukkan individu atau menutup periuk nasi insan yang bernama Karma Ash Aswadi ni. tapi nampaknya macam sy perlu beri peringatan kepada yang bakal atau mungkin dah berurusan dengan beliau. bukan soal wang tapi soal kepercayaan, amanah dan tanggungjawab yang dirosakkan oleh beliau sendiri.

sebelum saya ceritakan lebih lanjut disini tentang isu antara saya dan Karma Ash Aswadi sy nak cuba cari mungkin ada mangsa lain yang terkena sebelum sy. kalau ada boleh contact sy melalui email, whatsapp atau fb sy seperti yang ada di tepi kanan blog sy ni

UPDATE: setakat ni sudah ada berbelas org  mangsa yang hubungi sy, duit ambil, dtg shoot atau ganti org lain dan terus senyap tanpa albumn etc

fb Karma Ash Aswadi
https://www.facebook.com/imagebyashnad

Ash, Photographer Penipu

Alamat rumah dan plate kereta beliau


Modus Operandi
Datang shoot majlis anda, dan untuk majlis seterusnya hire orang lain untuk shoot. dengan alasan atuk meninggal, sakit, demam denggi dan sebagainya.
atau lebih teruk tak datang langsung
album akan pending 3, 12 atau 24 bulan dan tak dapat langsung
bermula sejak 2011, ada client anak dah masuk 2 pun belum terima album dan sofcopy gambar


fb fanpage  (rasanya sudah didelete)
https://www.facebook.com/prettysweetphotography
Karma Aswadi Photography
PrettySweet Photography
Pretty Sweet Photography
PrettySweetPhotography

blog
http://ashprettysweet.blogspot.com
theashnad.blogspot.com

instagram
Instagram.com/ashprettysweet_Instagram.com/theashnad

No fon beliau
0126514432

email beliau
karmaaswadi(Skype)
karmaaswadi@gmail.com(Twitter)
karmaaswadi@yahoo.com(Yahoo! Messenger) 
karmaaswadi@icloud.com(iMessage)
Prettysweetphotography@gmail.com


Ini kes sy sendiri dgn Ash, sampai hari ini 23 Jan 2015 tak dapat apa lagi. sy pun dah tak harap, cuma kesian pada ex-client dia dan bakal client yg lain yang akan terkena








Kes Client Syabil update terbaru dh dapat softcopy tapi tak dapat album





Kes Client kwn sendiri pun tipu









Kes Client Yna, dah ada baby sorg still tak dapat apa2








ramai lagi yang lain, tapi dah tak larat sgt nk screenshoot n nak muntah cite pasal ash ni. harap sedikit sebanyak dapat membantu yang terkena dan yang bakal terkena.

p/s buat Ash, bro tak elok ko buat mcm ni, duit takde boleh cari cara halal lain. kawan, kepercayaan bukan senang ko nak dapat balik. aku tak kenal ko, ko cari aku, aku ingat ko boleh buat kawan. andai tergerak hati ko nk settle baik-baik. cari aku. ko tau macam manakan.


#hashtag
#ashprettysweet, #prettysweetphotography, #pakatansulit, #syndicateofpakatansulit, #theashnad

Tuesday, January 20, 2015

Gambar Hilang

alamak, sebab dah lama tak melawat blog sendiri, hari ni (20 Jan 2015) saja usha tgk konon nak update entry job terbaru. sekali tgk semua gambar hilang, adehhh satu kerja pulak abg jijie nak ejas balik template ni. tapi tak pa la demi kaurang abg jijie sanggup. asal kaurang hire abg jijie untuk wedding kaurang je abg jijie harapnya. abg jijie nak update jap, tak abg abg jijie tak nangis pon blog gmbar hilang. serius sambil tiup bau bawang yg mak masak kat dapur

Monday, August 18, 2014

{W} Eiya & Epul

alhamdullillah kembali setelah lebih sebulan tak meng"update" entry baru.. :)
hihhi, masih belum terlambat untuk mngucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri bagi seluruh muslimin muslimat..

wedding  Eiya & Epul di Damansara & Shah Alam.  pengantin memang sempoi dan sporting.