Friday, January 23, 2015

Scammer Photographer, Ash, Theashnad, Pretty Sweet Photography, Karma Aswadi Photography, Karma Ash Aswadi

Assalam, post ini agak serius sikit, bukan niat sy untuk memburukkan individu atau menutup periuk nasi insan yang bernama Karma Ash Aswadi ni. tapi nampaknya macam sy perlu beri peringatan kepada yang bakal atau mungkin dah berurusan dengan beliau. bukan soal wang tapi soal kepercayaan, amanah dan tanggungjawab yang dirosakkan oleh beliau sendiri.

sebelum saya ceritakan lebih lanjut disini tentang isu antara saya dan Karma Ash Aswadi sy nak cuba cari mungkin ada mangsa lain yang terkena sebelum sy. kalau ada boleh contact sy melalui email, whatsapp atau fb sy seperti yang ada di tepi kanan blog sy ni

UPDATE: setakat ni sudah ada berbelas org  mangsa yang hubungi sy, duit ambil, dtg shoot atau ganti org lain dan terus senyap tanpa albumn etc

fb Karma Ash Aswadi
https://www.facebook.com/imagebyashnad

Ash, Photographer Penipu

Alamat rumah dan plate kereta beliau


Modus Operandi
Datang shoot majlis anda, dan untuk majlis seterusnya hire orang lain untuk shoot. dengan alasan atuk meninggal, sakit, demam denggi dan sebagainya.
atau lebih teruk tak datang langsung
album akan pending 3, 12 atau 24 bulan dan tak dapat langsung
bermula sejak 2011, ada client anak dah masuk 2 pun belum terima album dan sofcopy gambar


fb fanpage  (rasanya sudah didelete)
https://www.facebook.com/prettysweetphotography
Karma Aswadi Photography
PrettySweet Photography
Pretty Sweet Photography
PrettySweetPhotography

blog
http://ashprettysweet.blogspot.com
theashnad.blogspot.com

instagram
Instagram.com/ashprettysweet_Instagram.com/theashnad

No fon beliau
0126514432

email beliau
karmaaswadi(Skype)
karmaaswadi@gmail.com(Twitter)
karmaaswadi@yahoo.com(Yahoo! Messenger) 
karmaaswadi@icloud.com(iMessage)
Prettysweetphotography@gmail.com


Ini kes sy sendiri dgn Ash, sampai hari ini 23 Jan 2015 tak dapat apa lagi. sy pun dah tak harap, cuma kesian pada ex-client dia dan bakal client yg lain yang akan terkena








Kes Client Syabil update terbaru dh dapat softcopy tapi tak dapat album





Kes Client kwn sendiri pun tipu









Kes Client Yna, dah ada baby sorg still tak dapat apa2








ramai lagi yang lain, tapi dah tak larat sgt nk screenshoot n nak muntah cite pasal ash ni. harap sedikit sebanyak dapat membantu yang terkena dan yang bakal terkena.

p/s buat Ash, bro tak elok ko buat mcm ni, duit takde boleh cari cara halal lain. kawan, kepercayaan bukan senang ko nak dapat balik. aku tak kenal ko, ko cari aku, aku ingat ko boleh buat kawan. andai tergerak hati ko nk settle baik-baik. cari aku. ko tau macam manakan.


#hashtag
#ashprettysweet, #prettysweetphotography, #pakatansulit, #syndicateofpakatansulit, #theashnad

11 comments:

KNY said...

Yes, my friend pernah kena tapi tak sure la ada tak dia contact awak.

Now FB dia guna nama - Ash Nad.

Tolong la B2B out there, jangan terkena. Sebelum nak hired any photographer, google and baca lah review baik/buruk dia.

Sayangilah duit, masa dan yg terpaling penting "kenangan hari bahagia" anda sendiri..

Dhiya Syazana said...

Sy kena dengan Precious Moment Photog. Sampai sekarang buat senyap je. Call xangkat n xreturn call kita. Kawin Dec 2012, anak dh sorg. Album n frme smpi skrg xdpt. Dh la amik service dia nikah sanding bertandang n outdoor (kat bali). Sedih betul.

nazarul azlan said...

precious moment?tul ke kak..akak leh contact el azman dalam fb..rase die xtipu orang...terlepas pandang kot..

Haiqal Afiq said...

kes kita sama. Photographer kena tipu dgn photographer. Tapi dah malas nak bising2. Sebab dia pun yg ajar aku wedding photography. Mike D. Hahaha.

Bling Bling Fashion said...

ada anyone yg tau mcmn nak contact ASH tak? PLEASE!!!

Nicky Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Nicky Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Nicky Mohamad said...

Dia ni mmg babi!! Ash tu singkatan for asshole agaknya!! Maafla bahasa aku kasar sikit tapi dia ni dh too much!! My cousin nye wedding dh 2 tahun lebih sampai dh beranak pinak album langsung tk dpt! Haram jadah betul kau ash!! Mmg tk halal Dunia Akhirat kau mkn duit cousin aku!! Kita jumpa kau kat akhirat nnti ya..masa tu aku dh tahu kau merangkak rangkak mintak keampunan kt cousin aku..tkpe skarang kau lepas wey! Buatla org bnyk sikit!!

jason tan inrevsix said...

Ni puki. .hutang duit usecar RM 3500. Usecar kesian kat dia cakap bapak nya masuk hospital..nak pakai duit. Pon ok ler. .pinjam kat asshole tu. Lepas tu puki tu sampai hand phone tak nak jawab. I am sure dia pakai duit tu beli accessories BMW superbike lanciao dia.

jason tan inrevsix said...

You can look for him now at takzim dinamik sdn bhd.perodua showroom. No1, jalan Putra mahkota 7/4A, Putra heights 47650 selangor..no office 0351019285

Fazizi Fauzi said...

thanks Jason Tan