Wednesday, November 3, 2010

Maggi dan Student


jangan mkn megi xelok!!

jangan mkn megi nnt bodoh!!

jangan mkn megi nnt benak!

paling xle bla jangan mkn megi nnt rmbt kerinting haha

hurm..mcm2 yg kite pnah dgr psal mkn maggi atau sebutan melayunye megi.. tapi btol ke ape yg slalu kite dgr tu? mybe ade btolnye jgk kot sbb kite bkn taw ape pon prencah2 n bhan yg digunakan utk wt megi tu..

rsenye dri kecik smpai ke besar jgk la aku duk mkn megi ni..lame tu seingat aku la start dri umo 5 taun kot dh start mkn megi ni...dlu megi sebungkus kcik tu hrgenye 60sen je time ak sk rendah..skng ni dh rm1.00...time tu mak aku msak, abg sdare pon msak megi bes jgk..huhu besnye slurp2..

skng ni dh smpai ke universiti pon still mkn megi lg..time2 tedesak n time lapar tgh mlm..aku ni jnis agak kuat mkn jgk la walopon bdn kcik je hahaha.. asal nek kul 12.05mnit pg je msti lapar pnye plik btol..huh? dh msuk u pon mkn megi? emm nk wat cmne dh ni je yg mampu dimkan n plg cepat siap..pnjam heater mmbr rebus air,kriuk3 isi megi lam tupperware, isi air pnas tggu dalam 3 mnit dh bleh mkn..er..tagline megi 2minit tu bleh buang la agaknye..kalo kire2 dlm 6minit jgk la nk mkn megi tu..baru ak perasan huhu

dulu time sk aku ingt lg time drjah 6 xmkn megi dkt staun jgk la sbb nk exam UPSR hu3..sbb knon2nye mkn megi otak jd lembab...than jgk la xmkn smpai abes je last paper trus aku soh abg sdare aku msak megi sbb die msak megi bes hehe..tp mybe ade btolnye jgk kot..sbb ak time result kuar ade dpt 2 A tu je la yg aku mampu..time PMR 1 A je sbb aku mkn megi...time SPM trus xde A sbb mmg ari2 kot mkn megi,..mmg jd lembab la otak aku ni kot...pdhal dh mmg xpndai haha.....

tapi selain drpd megi ape lg la yg murah nk dimakan ye tak?kalo ade bleh la suggest kat aku nk try jgk bes ke x..diakui mkn megi ni mmg xbgs utk kesihatan sbnrnye, bleh bwk byk pnyakit tp utk meneruskan kelangsungan hidup terpakse jugak la telan..k la lpar la plak..msak megi la jap hehehe..


5 comments:

nothing said...

weh... pmbtulan.... dulu megi 5kupang je...bkn 6...hahaha

sliver said...

yeke? dlu tmpt ak 6 huhu 5kupang mamee ayam cendawan

nothing said...

ooo, tmpt ko ckek drh org je kije...2 amik untung 6kupang

sliver said...

nak wat cmne...dunia hari ini

nothing said...

oooo..mmg r. hnye skping wet dh bgdh seunie...